Bănci și Asigurări

Allianz şi Generali se aliază cu UniCredit în Europa de Est. Ce se va întâmpla cu Ergo, vechiul aliat pe piaţa din România

Allianz şi Generali se aliază cu UniCredit în Europa...
05.06.2018, 15:21 546

Grupurile Allianz, Generali şi UniCredit au semnat, marţi, un parteneriat strategic de bancassurance pentru Europa Centrală şi de Est. Allianz şi Generali vor oferi asigurări de viaţă şi asigurări generale clienţilor UniCredit din România, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina.

Vechiul aliat, Ergo-unul dintre cei mai puternici asigurători din Germania, discuta ieşirea din piaţa locală la şapte ani de la intrare, exit-ul din România fiind parte a unui deal regional care cuprinde mai multe ţări din regiunea Europei de Est

Grupul german Ergo a mai făcut un pas în spate în regiunea Europei Centrale şi de Est odată cu vânzarea operaţiunilor din Croaţia şi Ucraina.

Nemţii de la Ergo sunt într-un plin proces de dezinvestire în Europa, iar la începutul acestui an au vândut şi operaţiunile pe care le deţineau în Slovacia către Allianz.

Prin acest acord, ce se va implementa, progesiv, în a doua parte a lunii august 2018, UniCredit va colabora în exclusivitate cu Allianz pentru a oferi acces la asigurări generale şi de viaţă clienţilor săi din România, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Slovenia şi Slovacia.

 “Clienţii UniCredit vor beneficia de expertiza noastră extinsă pe măsură ce creşte cererea pentru asigurări de viaţă, sănătate, asigurări generale în Europa Centrală şi de Est. Acum putem proteja aceşti clienţi în momentele cheie ale vieţii lor", a declarat Petros Papanikolaou, CEO Regional pentru Europa Centrală şi de Est al Allianz SE.

“Acest parteneriat va aduce un plus ofertei noastre, prin gama completă de produse de asigurări generale şi de viaţă, precum şi prin serviciile excepţionale pentru clienţii noştri persoane fizice şi IMM-uri, capitalizând astfel poziţia noastră de lider în Regiune şi beneficiind de notorietatea brandului Allianz”, a declarat Carlo Vivaldi, Director al Diviziei Europa Centrală şi de Est al UniCredit.

Europa Centrală şi de Est reprezintă o piaţă importantă de creştere pentru industria asigurărilor. Ratele de penetrare din această Regiune sunt cu mult sub cele din Europa de Vest.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO