Bănci și Asigurări

Allianz şi Generali se aliază cu UniCredit în Europa de Est. Ce se va întâmpla cu Ergo, vechiul aliat pe piaţa din România

Allianz şi Generali se aliază cu UniCredit în Europa...

Autor: Alexandru Nanu

06.06.2018, 00:07 1560

Grupurile Allianz, Generali şi UniCredit au semnat un parteneriat stra­­tegic de bancassurance pentru Eu­ro­pa Centrală şi de Est.

Allianz şi Generali vor oferi asi­gu­rări de viaţă şi asigurări generale cli­en­ţilor UniCredit din România, Bulgaria, Croa­ţia, Cehia, Ungaria, Slovenia, Slo­vacia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, po­trivit informaţiilor transmise de UniCredit.

Vechiul aliat al UniCredit, Ergo -unul dintre cei mai puternici asigu­ră­tori din Germania, discută ieşirea din pia­ţa locală la şapte ani de la intrare, exit-ul din România fiind parte a unui deal regional care cuprinde mai multe ţări din regiunea Europei de Est. Grupul german Ergo a mai făcut un pas în spate în regiunea Europei Cen­trale şi de Est odată cu vânzarea ope­ra­ţiunilor din Croaţia şi Ucraina. Nemţii de la Ergo sunt într-un plin proces de dez­investire în Europa, iar la începutul aces­tui an au vândut şi operaţiunile pe care le deţineau în Slovacia către Allianz.

Acordul UniCredit cu Allianz şi Ge­nerali se va implementa, progresiv, în a doua parte a lunii august 2018.

„Aceste parteneriate vor aduce un plus ofertei noastre, prin gama com­ple­tă de produse de asigurări generale şi de viaţă, precum şi prin serviciile ex­cep­ţionale pentru clienţii noştri per­soa­ne fizice şi IMM-uri, capita­lizând astfel po­ziţia noastră de lider în regiune şi be­neficiind de notorietatea brandurilor Allianz şi Generali“, a declarat Carlo Vivaldi, director al Diviziei Europa Centrală şi de Est al UniCredit.

Europa Centrală şi de Est repre­zin­tă o piaţă importantă de creştere pentru industria asigurărilor. Ratele de penetrare din această regiune sunt cu mult sub cele din Europa de Vest.

„Clienţii UniCredit vor beneficia de expertiza noastră extinsă pe măsură ce creşte cererea pentru asigurări de viaţă, sănătate, asigurări generale în Europa Centrală şi de Est. Acum putem proteja aceşti clienţi în momentele cheie ale vieţii lor“, a declarat Petros Papanikolaou, CEO Regional pentru Europa Centrală şi de Est al Allianz SE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO