Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac a vândut asigurări de peste 906 mil. lei în primele nouă luni din 2016

Allianz-Ţiriac a vândut asigurări de peste 906 mil....

Autor: Anelis Baciu

07.12.2016, 16:27 241

Allianz-Ţiriac, al doilea cel mai mare asigurător local, a subscris în perioada ianuarie-septembrie a acestui an prime brute în valoare de peste 906 milioane de lei, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Avansul afacerilor a determinat şi creşterea profitului cu peste 15 milioane de lei faţă de primele nouă luni din 2015 până la 70 de milioane de lei.

„În mod cert, vom înregistra o depăşire a veniturilor prognozate la începutul anului şi a profitului estimat. Scăderea numărului aferent reclamaţiilor coroborat cu creşterea numarului de clienţi, confirmă faptul că eforturile interne de a îmbunătăţi experienţa clientilor încep să dea roade.

Forţa financiară a companiei şi măsurile interne luate ne vor permite să absorbim efectele plafonării tarifelor RCA, dar nu pentru un interval mai mare de 6 luni, cât a fost prevazut în Hotărârea de Guvern”, a declarat Virgil Şoncutean, director general al Allianz-Ţiriac.

Cea mai mare parte a afacerilor Allianz, circa 90%, echivalentul a 817 milioane de lei, a fost consemnată pe linia asigurărilor generale, în timp ce asigurările de viaţă au cumulat 89 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO