Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac rămâne lider în clasamentul asigurătorilor, cu o cotă de piaţă de aproape 14%

Allianz-Ţiriac rămâne lider în clasamentul...

Autor: Anelis Baciu

28.09.2018, 00:07 656

Clasamentul jucătorilor din piaţa de asigurări nu a suferit mo­dificări după primul semestru (S1) din 2018, în condiţiile în care Allianz-Ţi­riac a reuşit să-şi conserve prima poziţie din piaţă, câştigată la începutul acestui an.

Compania deţinută de grupul german Allianz împreună cu omul de afaceri Ion Ţiriac a înregistat prime subscrise în valoare de 686 de milioane de lei, cota de piaţă fiind de 13,6%.

Vânzările Allianz-Ţiriac au crescut cu circa 7% în S1/2018 faţă de S1/2017.

Pe locul secund în topul general - care cuprinde atât vânzările de asigurări generale, cât şi de viaţă -, a rămas City Insurance, cel mai mare asigurător RCA din piaţa locală. Afacerile City au stagnat la 666 de milioane de lei. City a rămas totodată cea mai mare companie de asigurări generale, diferenţa dintre City şi Allianz fiind dată de poliţele de viaţă. City vinde doar asigurări generale, în timp ce Allianz este prezentă şi în piaţa poliţelor de viaţă.

Podiumul este completat de Omni­asig, companie activă doar în asigurări generale. Omniasig a vândut în S1/2018 poliţe de circa 557 de milioane de lei, în creştere cu 9%.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, lider incontestabil este NN Asigurări.

Companiile de asigurări au vândut în prima jumătate din 2018 poliţe de circa 5 miliarde de lei, un nivel similar cu cel din primul semestru din 2017, arată datele Autorităţii de Supra­veghere Financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO