Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac: Tarifele maximale complică lucrurile în loc să le simplifice. Statul ne condamnă la pierderi sigure

Virgil Şoncu­tean, directorul gene­ral al Allianz-Ţiriac: Controlul preţurilor este un mare pas înapoi

Virgil Şoncu­tean, directorul gene­ral al Allianz-Ţiriac: Controlul preţurilor este un mare pas înapoi

Autor: Anelis Baciu

02.11.2016, 00:05 736
Managementul Allianz-Ţiriac, a doua cea mai mare companie de asigurări din piaţa locală, cu afaceri de un miliard de lei pe an, susţine că plafo­narea tarifelor la poliţele auto obligatorii (RCA) este un mare pas înapoi care creează dis­tor­siuni funcţionale în piaţă şi al cărei efect va fi condam­na­rea companiilor de asigurări la pierderi sigure.
 
„Controlul preţurilor este un mare pas înapoi. Statul ne cere să subvenţionăm câteva segmente de clienţi. Suntem condamnaţi la pierderi sigure. Această abordare va crea distorsiuni funcţionale pe o piaţă care are încă răni deschise tocmai din cauza unor strategi de tarifare nesustenabile pro­mo­vate în trecut de unii asigurători. Este o fal­să im­presie că un asemenea control va avea efecte po­zitive, pe termen lung. Pentru Allianz-Ţiriac, ce­le şase luni în care urmează să func­ţioneze me­to­dologia de control al tarifelor RCA repre­zin­tă un exerciţiu inedit care, în mod cert, va avea efecte ne­ga­tive asupra profitabilităţii busi­nes­su­lui auto“, a afirmat Virgil Şoncu­tean, directorul gene­ral al Allianz-Ţiriac.
 
Şoncutean spune că singura variantă viabilă pen­tru funcţionarea co­rectă a pieţei asigurărilor auto obli­gatorii este cea în care statul nu in­ter­vine, iar piaţa funcţionează după principiile concuren­ţiale. Managementul Allianz -Ţiriac spune că impu­nerea unui model eco­nomic ce prevede tariful preţurilor RCA va de­cupla tarifele aplicate de profilul de risc al şoferului asigurat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO