Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac vinde cu 9 mil. euro o clădire de birouri la Braşov

Autor: Adrian Dumitrache

10.06.2013, 21:06 870

Allianz-Ţiriac intenţionează să îşi reducă expunerea pe active imobiliare în vederea maximizării randamentelor investiţionale şi alinierii la viitoarele cerinţe europene privind adecvarea capitalurilor proprii, un prim pas fiind scoaterea la vânzare a unui imobil din Braşov cu aproape 9 mil. euro.

„Compania a scos la vânzare un imobil în Braşov, la un preţ de 8,95 milioane de euro, şi va continua să îşi reducă expunerea pe active imobiliare pentru a se alinia la cerinţele Solvency II”, au declarat reprezentanţii asigurătorului. Solvency II, care ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014, reprezintă un set de directive europene care va modifica fundamental mai multe aspecte ale legislaţiei europene din domeniul asigurărilor în privinţa solvabilităţii.

Cea mai importantă caracteristică a Solvency II este aceea că cerinţele de capital pentru fiecare asigurător vor fi stabilite în funcţie de profilul său de risc. Cu o suprafaţă totală de peste 9.000 de metri pătraţi, imobilul din Braşov are un grad de ocupare de peste 90%, spaţiile fiind închiriate aproape în totalitate unor companii multinaţionale. 

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 11.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO