Alpha Bank devine dezvoltatorul imobiliar a două complexuri rezidenţiale din Bucureşti

4 feb 2016 Autor: Cristina Rosca

Alpha Bank, o bancă aflată în top zece pe piaţa din România după va­loa­rea activelor, şi-a înfiinţat o divizie imo­biliară care se va ocupa de dez­vol­tarea de proiecte rezidenţiale. Banca încearcă astfel să recupereze o parte din banii investiţi în anii de boom în astfel de proiecte, însă de atunci preţul apartamentelor a scăzut cu 40-50%.

Alpha Real Estate Services, di­vi­zia imobiliară a grupului Alpha Bank, reia lucrările la două blocuri de apar­ta­mente din Capitală şi fina­lizează un parc logistic din apro­pierea Bucu­reş­tiu­lui. Proiectele au fost cumpărate de gru­pul cu capital grecesc după ce com­pa­niile care le-au iniţiat au intrat în in­ca­pacitate de plată şi apoi în faliment.

„Aceste acţiuni se încadrează în strategia grupului Alpha Bank de a ad­ministra activ proprietăţile sale din Ro­mânia, inclusiv cazurile anterioare de NPL / restructurare. Ele confirmă angajamentul grupului faţă de Ro­mâ­nia. (...) Noi alegem să investim în pro­iec­tele în care credem şi pe care le-am ac­cep­tat sau preluat în contul credi­tului“, spune Iulian Călin, director general Alpha Real Estate Services.

Decizia Alpha Bank de a relua lu­crările la Blue Tower din Colentina şi Green Vista din Pipera, ambele pro­iec­te imobiliare rezidenţiale, vine în contextul în care în ultimul an s-a sim­ţit o dezgheţare a pieţei. Acum însă investitorii şi analiştii se tem de un nou blocaj deoarece băncile încep să ma­joreze avansul necesar creditelor imo­biliare în condiţiile în care legea dă­rii în plată va intra din nou în „mala­xorul“ Parla­mentului pentru dezbateri în noua sa formă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.02.2016

 
Cuvinte cheie:
Alpha Bank
, dezvoltator imobiliar
, complexuri rezidenţiale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide