Bănci și Asigurări

Alpha Bank închide trei agenţii ca parte a unui „proces de optimizare teritorială”

Alpha Bank închide trei agenţii ca parte a unui...

Autor: Liviu Popescu

17.08.2015, 00:00 1898
Alpha Bank, jucător care se poziţionează pe locul opt în sistemul bancar, trece printr-un proces de „optimizare teritorială” şi a închis agenţiile din oraşele Reşiţa, Miercurea Ciuc şi Arad şi prin urmare a revocat din funcţii şefii de agenţie din oraşele respective, potrivit unor documente publicate în Monitorul Oficial. Alpha Bank are în România circa 40 de sucursale şi aproape 100 de agenţii, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul băncii. Numărul angajaţilor se ridică la 2.500, se menţionează pe site-ul băncii. Alpha Bank este una dintre băncile care au raportat pierderi anul trecut.
 
Bancherii au trecut în ultimii ani printr-un proces amplu de închidere a unităţilor şi de disponibilizare a angajaţilor, fiind principala modalitate prin care aceştia şi-au redus costurile în ultimii ani. Cele 40 de bănci care activau pe piaţa locală la finele anului trecut aveau circa 58.000 de angajaţi, nivel minim al ultimilor nouă ani, care îşi desfăşurau activitatea în aproximativ 5.300 de sucursale. Numărul de angajaţi şi reţeaua teritorială a băncilor locale s-au redus cu circa 25% în perioada de criză, în condiţiile în care bancherii au fost nevoiţi să se ajusteze, pe fondul cererii scăzută de credite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO