Bănci și Asigurări

Alpha Bank Romania merge după economiile nemţilor cu dobânzi de 1,6% pe an la euro

Alpha Bank Romania merge după economiile nemţilor cu...

Autor: Anelis Baciu

07.03.2017, 00:07 1133
Alpha Bank, cea mai mare bancă grecească din piaţa locală, a încheiat un parteneriat cu compania din industria finTech Deposit Solutions care îi permite să intre pe piaţa germană a depozitelor de retail în valoare de 2 trilioane de euro. Spre compraraţie, volumul depozitelor pentru popu­laţie şi companii din piaţa romanească ajungea la echivalentul a 60 de miliarde de euro. Prin înscrierea pe platforma digitală oferită de Deposit Solutions sucursala locală a Alpha poate să atragă economiile nemţilor, iar cu aceste depozite poate finanţa într-o proporţie mai mare economia romanească.

"Ne diversificăm sursele de finanţare intrand pe piata depozitelor din Germania. Nu ne-am setat încă un obiectiv în ceea ce priveşte valoarea depozitelor atrase. Vrem să vedem că funcţionează bine, că este totul în regulă din punct de vedere operaţional. A fost un pas important pentru noi că am putut să implementăm acest serviciu. Nu a fost un proces care a fost realizat peste noapte, a durat mai mult de un an", a explicat Sergiu Oprescu, preşedinte executiv al Alpha Bank. Dobanzile plătite nemţilor de către Alpha pornesc de la 1% pe an şi ajung la 1,6% în funcţie de maturitate. Spre comparaţie, pe piaţa romanească Alpha plăteşte la depozitele în euro dobanzi cuprinse între 0,2% (depozit pe o lună) şi maximum 0,8% (depozit pe un an). 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO