Bănci și Asigurări

Ambiţia lui Sandor Csanyi, CEO OTP Bank: Vrem să mai cumpărăm încă 5 bănci. Avem 1 mld. dolari pentru cel puţin cinci achiziţii. „De 20 de ani aşteptăm valul de consolidare (prin fuziuni şi achiziţii).“

Sandor Csanyi, cel mai puternic bancher din Ungaria şi şeful OTP Bank

Sandor Csanyi, cel mai puternic bancher din Ungaria şi şeful OTP Bank

Autor: Catalina Apostoiu, Anelis Baciu

03.10.2017, 00:04 1151

OTP Bank, cea mai mare bancă comercială din Ungaria, intenţionează să mai cumpere cel puţin cinci bănci în Europa Centrală şi de Est în următorii doi ani, bugetul pentru achiziţii fiind de un miliard de euro, a spus Sandor Csanyi, preşedintele şi CEO al băncii într-un interviu pentru Bloomberg.

„De 20 de ani aşteptăm valul de consolidare (prin fuziuni şi achiziţii - n. red.) din sistemul bancar european. În sfârşit se întâmplă acum. Vom cumpăra cel puţin cinci bănci până în 2019“, a explicat Csany, fără să numească potenţiale ţinte.

OTP Bank se aşteaptă ca procentul de venituri generate de peste graniţe să crească la 70% după achiziţia de noi bănci, de la aproximativ 45% în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO