Bănci și Asigurări

Ana Maria Mihăescu de la IFC are avizul BNR să intre în boardul Raiffeisen Bank

Ana Maria Mihăescu

Ana Maria Mihăescu

Autor: Claudia Medrega

23.02.2017, 00:05 959
Ana Maria Mihăescu, regional manager al IFC, di­vi­zia de investiţii a Băncii Mondiale, a primit aprobarea Băncii Na­ţionale să ocupe funcţia de membru independent în con­siliul de supraveghere al Raiffeisen Bank, pentru un mandat de patru ani. Ea a fost votată în toamna anului trecut de acţionarii băncii româneşti cu capital austriac pentru această poziţie.
 
Până acum, Anca Ioan, fosta şefă a holdingului Ţiriac, era singurul membru independent din boardul Raiffeisen Bank România, a patra bancă locală după active, ea fiind şi singura persoană de naţionalitate română din consiliul de supraveghere al băncii.
 
Acţionarii au votat anul trecut modificarea actului constitutiv al Raiffeisen Bank, astfel ca numărul membrilor consiliului de supraveghere să fie majorat de la şapte la opt, dintre care doi să fie membri independenţi.
 
Cariera Anei Maria Mihăescu a început în domeniul asigurărilor şi a continuat în anii ‘90 în sectorul bancar, unde a urcat treptele ierarhiei până pe poziţii de top management. După o scurtă perioadă petrecută la BRD, Ana Maria Mihăescu a ajuns la Eximbank.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO