Bănci și Asigurări

ANAF pune la dispoziţia contribuabililor calculatoare în sistem self-service

ANAF pune la dispoziţia contribuabililor calculatoare...

Autor: Mediafax

10.08.2018, 00:00 421

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat joi, într-un comunicat, punerea la dispoziţia contribuabililor de calculatoare în sistem self-service în 98% dintre sediile sale.

Scopul calculatoarelor, conform ANAF, este de a le permite contribuabililor să se obişnuiască cu serviciile online puse la dispoziţie.

„La cererea contribuabililor, aceştia pot fi asistaţi de inspectorii fiscali în toate etapele utilizării serviciilor online: înscrierea în Spaţiul Privat Virtual, depunerea de declaraţii, consultarea ghidurilor şi informaţiilor existente pe site-ul ANAF etc.

În plus, tot la cererea contribuabililor, inspectorii fiscali ANAF pot oferi îndrumări cu privire la modul de îndeplinire a obligaţiilor fiscale”, se arată în comunicat.

Nu în ultimul rând, „începând cu 1 ianuarie 2019 comunicarea dintre MFP-ANAF şi contribuabili va fi realizată exclusiv online”, precizează instituţia.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO