Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Tendinţa de deteriorare a contului curent va continua

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Tendinţa de...

Autor: Cristina Bellu

16.08.2017, 00:00 223

Deficitul de cont curent ar putea depăşi pragul de 3% din PIB în 2017, cel mai ridicat nivel din 2012, evoluţie influenţată de mixul relaxat de politici economice, este de părere Andrei Rădulescu, senior economist al Băncii Transilvania. „Tendinţa de deteriorare a contului curent al balanţei de plăţi ar putea continua spre nivelul de 3,3% din PIB în 2018, respectiv 3,8% din PIB în 2019“, spune Rădulescu.

Pe de altă parte, analiştii Băncii Transilvania se aşteaptă la scăderea ponderii datoriei externe totale în PIB pe termen mediu, de la 54,5% în 2016 spre 49,4% în 2019, acest scenariu fiind susţinut de perspectiva majorării PIB-ului nominal cu un ritm superior dinamicii datoriei externe totale. Statisticile privind evoluţia balanţei de plăţi în luna iunie şi în primul semestru din an comunicate luni de banca centrală indică intensificarea deficitului de cont curent, evoluţie determinată de momentul favorabil din sfera consumului susţinut de mixul relaxat de politici economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO