Bănci și Asigurări

Analiză: Piaţa locală de asigurări a avut în 2015 prima creştere vizibilă după şase ani de agonie

Analiză: Piaţa locală de asigurări a avut în 2015...

Autor: Anelis Baciu

08.02.2016, 00:08 467

Piaţa locală de asigurări a reuşit anul trecut să inver­seze trendul de scădere pe care l-a urmat într-un mod consecvent din 2008 încoace şi a marcat în 2015 prima creştere substanţială de după criză.

Astfel, companiile locale de asi­gurări au raportat prime subscrise agre­gate de circa 8,7 miliarde de lei (2 mi­liarde de euro) anul trecut, în creştere cu 8% faţă de anul anterior, potrivit datelor preli­mi­nare ale Au­torităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Vânzări mai mari au fost înre­gis­tra­te atât pe segmentul asigurărilor ge­ne­rale, cât şi pe nişa polelor de viaţă. De altfel, subscrierile din poliţe de viaţă au avansat într-un ritm mai accelerat, de circa 11%, şi susţinute în principal de asigurările unit-linked au ajuns la 1,8 miliarde de lei (400 de milioane de euro).

Totuşi, piaţa asigurărilor de viaţă din plan local, care generează numai o cin­cime din subscrierile totale ale com­paniilor, rămâne mult în urma celor din ţările dezvoltate, unde pon­derea poli­ţe­lor de viaţă este în jur de 80%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO