Bănci și Asigurări

Andreea Paul, deputat PNL: Mişu Negriţoiu va fi revocat din funcţia de preşedinte al ASF. Plenul se reuneşte în următoarele zile şi va vota demiterea

Andreea Paul, deputat PNL: Mişu Negriţoiu va fi revocat...

Autor: Anelis Baciu

24.10.2016, 17:22 3476
Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF, va fi revocat din funcţie, susţine deputatul PNL Andreea Paul.
 
„Plenul se va reuni în următoarele zile şi va vota revocarea preşedintelui ASF Mişu Negriţoiu”. 
 
Parlamentarii vor să-l revoce pe Mişu Negriţoiu, considerându-l vinovat pentru problemele actuale din piaţa asigurărilor, în special a poliţelor auto obligatorii (RCA).
 
Negriţoiu este considerat vinovat de falimentul companiilor Astra Asigurări şi Carpatica Asig, de gestionarea deficitară a conflictului dintre asigurători şi transportatori, dar şi de creşterea tarifelor la RCA din ultimele 12 luni.

Mişu Negriţoiu a fost asociat în mod frecvent cu creşterea tarifelor la RCA, deşi nu era el cel care se ocupa în mod direct de sectorul asigurărilor. Sectorul asigurărilor a fost sub supravegherea vicepreşedintele Marius Vorniceanu până la începutul lunii octombrie, când Vorniceanu şi-a înaintat demisia. Totuşi, regulamentul ASF fusese schimbat în sensul subordonării directe a tuturor vicepreşedinţilor.

Actuala conducere a ASF, ajunsă la jumătatea mandatului, s-a confruntat în ultimul an cu o serie de nemulţumiri şi proteste din partea clienţilor RCA, în special transportatori. Ei au acuzat ASF de nenumărate ori că nu face nimic pentru a reduce preţurile la RCA, soluţiile propuse de autoritate fiind doar amăgiri. După ce a calculat nişte tarife maxime la preturile RCA pentru toate categoriile de tarife ASF este acuzată acum că tarifele înainte îi vor devaforiza pe şoferii corecţi în trafic.

Piaţa asigurărilor în valoare de 2 miliarde de euro este în prezent unul dintre cele mai zbuciumate sectoare economice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO