Bănci și Asigurări

Andreea Pipernea este noul CEO al NN Pensii

Andreea Pipernea este noul CEO al NN Pensii

Autor: Roxana Rosu

15.09.2017, 15:20 1761

Andreea Pipernea a fost numită în funcţia de CEO al NN Pensii începând cu data de 9 octombrie, mandatul acesteia fiind supus aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Ea o înlocuieşte pe Raluca Ţintoiu, care îşi va continua cariera pe plan internaţional în cadrul NN Group.

Noul CEO al NN Pensii are o experienţă de peste 17 ani în domeniul bancar. Ea şi-a început cariera la ABN Amro Bank şi a deţinut de-a lungul timpului mai multe funcţii de conducere în divizii de management al riscului, dezvoltare a business-ului şi corporate banking.

Anterior, Andreea Pipernea a fost vicepreşedinte al diviziei de corporate şi investment banking din cadrul Citibank România.

Absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cu specializare în finanţe şi bănci, ea are un doctorat la Bucharest School of Finance (DOFIN) din cadrul aceleiaşi instituţii şi, ulterior, un EMBA la ASSEBUSS şi Kennesaw State University din Atlanta, Georgia.

În perioada mandatului său de CEO, Andreea Pipernea va continua să dezvolte strategia NN Pensii alături de echipa companiei, în beneficiul celor aproape 2 milioane de clienţi.

Totodată, ea va prelua poziţia de vicepreşedinte al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), reprezentând NN Pensii în relaţia cu autorităţile şi cu audienţele externe relevante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO