Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, BT: Profitabilitatea băncilor se va îmbunătăţi în următoarele trimestre, dar se acumulează şi o serie de factori de risc şi provocări

Andrei Rădulescu, director de analiză macro­economică în cadrul Băncii Transilvania

Andrei Rădulescu, director de analiză macro­economică în cadrul Băncii Transilvania

Autor: Roxana Rosu

19.04.2018, 00:05 311

Sectorul bancar va rămâne pe termen mediu principala sursă de finanţare pentru economie, iar profitabilitea băncilor se îmbunătăţi în următoarele trimestre, pe fondul creşterii economiei, al ciclului monetar postcriză şi al sta­bilizării ratei creditelor n­e­per­for­mante (non-performing loans - NPL-uri), dar se observă în acelaşi timp şi acumularea unor riscuri şi provocări, a declarat Andrei Rădulescu, director de analiză macro­economică în cadrul Băncii Transilvania, a doua cea mai mare băncă după active din piaţa locală.

Sectorul bancar a înre­gis­trat anul trecut un profit net de 5,64 miliarde de  lei (circa 1,2 mld. euro), cu circa o treime mai mare decât în 2016.

Rentabilitatea activelor (ROA) şi renta­bilitatea capitalului (ROE) ajungeau la sfârşitul anului trecut la 1,32% şi respectiv la 12,68%, în creştere faţă de 2016, dar sub valorile de boom economic şi explozie a creditării raportate în anul 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO