Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, director de analiză macroeconomică, BT: Costul finanţării statului, la maximul din 2014

Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Banca Transilvania

Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Banca Transilvania

Autor: Roxana Rosu

15.05.2018, 00:00 105

Curba randamentelor din România s-a deplasat în sus săptămâna trecută, în medie cu 18 puncte de bază, avansul fiind mai pronunţat pe scadenţele scurte, evoluţie influenţată de ştirile din plan intern şi de continuarea tendinţei de creştere a costurilor de finanţare în sfera globală, inclusiv ca urmare a recalibrării aşteptărilor cu privire la inflaţie, dată fiind majorarea cotaţiilor la ţiţei, după ce Administraţia SUA a renunţat la Acordul Nuclear cu Iranul, comentează Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Banca Transilvania.

Astfel, rata de dobândă la obligaţiunile suverane la 10 ani s-a majorat cu 2,8%, la 4,725%, aproape de maximul ultimilor patru ani, marcând un plus de 9,5% în 2018. Spreadul de dobândă a scăzut cu 4,3%, la 2,21 puncte procentuale (minimul din decembrie), susţine economistul de la Banca Transilvania. Ministerul Finanţelor Publice a atras săptămâna trecută 185 milioane lei prin certificate pe 12 luni la un cost mediu anual în creştere la 2,89%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO