Bănci și Asigurări

Andrei Stamatian, prim-vicepreşedinte CEC Bank: Eu nu cred că Revolut sau ceva de genul acesta poate avea impact acum. Avem un milion de clienţi cu carduri din care 89% îl folosesc pentru a retrage bani. Pe cine fură Revolut?

Andrei Stamatian, prim-vicepreşedinte CEC Bank: Eu nu...

Autor: Alex Ciutacu

05.07.2018, 13:26 2825

Raportat la structura pieţei bancare din România şi a mediilor digitale utilizate de clienţi, startup-uri precum Revolut nu îşi găsesc încă piaţă aici, spune Andrei Stamatian, prim-vicepreşedinte CEC Bank, în cadrul conferinţei ZF Bankers Sumit 18.

Ce a mai declarat Andrei Stamatian în cadrul evenimentului:

- Eu nu cred că Revolut sau ceva de genul ăsta poate avea impact acum. Avem 2 milioane de clienţi activi şi jumătate au carduri. Din jumătate, 89% îl folosesc doar pentru a retrage bani. Pe cine fură Revolut? Pe ăştia 89% şi le dă card Revolut să-şi scoată banii de la bancomatele băncilor? Eu zic că trebuie să fim în pas cu timpurile, nu pentru că ar fi relevant pentru clienţii existenţi ci pentru noua generaţie. Dar eu nu cred că este o ameninţare iminentă.

- Legiutitorul din România a venit cu reglementarea cu contul de bază, cu costuri foarte reduse. Dacă un astfel de client vulnerabil vine la noi la bancă, poate alege un card care poate permite retrageri cu costuri zero oriunde în România şi în UE. Provocarea vine din faptul că este mai greu să investeşti în marketing. După ce oferi produse la costuri reduse, este greu să mai investeşti şi în marketing. Noi suntem şi într-o zonă mai bună pentru că se pot plăti taxe la noi începând de anul acest, iar atunci când vin clienţii le putem oferi şi acest produs de cont de bază.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO