Bănci și Asigurări

Andriescu, UNSICAR: Este alarmantă creşterea daunelor pe vătămări corporale. Ar trebui ajustate şi preţurile la RCA

Andriescu, UNSICAR: Este alarmantă creşterea daunelor...

Autor: Ciprian Botea

10.04.2013, 10:58 512

Creşterea rapidă a despăgubirilor plătite pentru vătămări corporale pe poliţe de răspundere civilă auto (RCA) din ultimii ani este îngrijorătoare şi asigurătorii ar trebui să-şi ajusteze în consecinţă tarifele pentru a putea efectua pe viitor aceste plăţi, a declarat Bogdan Andriescu, preşedintele UNSICAR – asociaţia profesională a brokerilor de asigurări, prezent la un seminar de asigurari organizat de Ziarul Financiar.

„Dependenţa de asigurările auto a fost una dintre slăbiciunile pieţei. Alarmantă este creşterea daunelor pe vătămări corporale, unde asigurătorii trebuie să constituie rezerve semnificative pentru a acoperi pretenţiile formulate de clienţi. Cred că ar trebui adaptate şi tarifele în consecinţă.”

Asigurările auto obligatorii produc pierderi uriaşe companiilor de asigurări în contextul în care în ultimii ani tarifele au scăzut pe fondul intensificării competiţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO