Bănci și Asigurări

Anelis Baciu, redactor ZF: Dacă din leasing avem veşti bune, în asigurări va urma o perioadă dificilă

Autor: Roana Rotaru

06.01.2016, 17:32 1359

Piaţa de leasing va creşte în 2016. Tot mai multe IMM-uri  şi antreprenori se îndreaptă spre leasing pentru a-şi cumpăra echipamente.

„Într-adevăr piaţa de leasing şi-a revenit. Jucătorii din piata previzioneaza o creştere sustenabilă. Piata se îndreaptă spre pragul de 2 miliarde de euro in acest an. Practic, e cel mai bun nivel din ultimii sapte ani.  A fost piaţa cu cel mai mare declin in criza. Dacă până acum îşi puneau problema dacă o să reziste ritmul acesta de creştere, acum spun clar că sunt pe o pantă ascendentă”, a declarat Anelis Baciu, redactor ZF.

Firmele de leasing încercă să işi diversifice portofoliile. Segmentul auto ramane principala sursă de venituri, dar companiile incercă să intre mai mult în zona echipamente, în agricultură sau  IT. E un interes din parte fermierilor pentru achizitia de echipamente. 

Piaţa de asigurări

Procesul de consolidare va continua atât în asigurări, cât şi în brokeraj. Asigurările de sănătate ar putea fi poliţele „vedetă“ în acest an: „În 2016 procesul de consolidare va continua atât în asigurări, cât şi în brokeraj. Asigurările de sănătate ar putea fi poliţele „vedetă“ în acest an. Dacă din leasing avem veşti bune, în asigurări vom avea o perioadă dificilă. Piaţa nu va pune punct frământărilor. Abia a început procedeul de consolidare în 2015”, a declarat Anelis Baciu.

Mai multe declaraţii făcute de redactorul ZF:

Sunt 10 jucători care controlează 80% din piaţa de asigurari. Nu putem spune că sunt pre mulţi. Au ramas in principal doar grupurile străine.

Vor rămâne în jur de 300 de brokeri de asigurari, din cauza noilor cerinte de capital. Până acum brokerii au vandut  în principal RCA.

În fiecare an companiile de asigurări îşi propun să îşi diversifice businessul si pe alte segmente, dar politele auto raman dominante.

Anul acesta ne aşteptam la încheierea procedurilor de redresare la Carpatica Asig şi Euroins. Avem declaraţiile Carpatica care a spus ca are deja un investitor şi a semnat un memorandum cu acesta, însa oficial nici un nume nu a fost pus pe masă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO