Bănci și Asigurări

Angela Toncescu, fost preşedinte al Carpatica Asig, reţinută de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de cumpărare de influenţă

Angela Toncescu, fost preşedinte al Carpatica Asig,...
26.09.2016, 18:12 1950

Angela Toncescu, fost preşedinte al Carpatica Asig, a fost reţinută pentru 24 de ore de către procurorii anticorupţie în dosarul Carpatica Asig, potrivit unui comunicat al DNA. 

Toncescu, la data faptelor membru şi ulterior preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C Carpatica Asig S.A. Sibiu, a fost reţinută sub aspectul săvârşirii a 3 infracţiuni de cumpărare de influenţă. În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi:

HOSU DAN, la data faptelor administrator de fapt la unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: 
- trafic de influenţă, 
- instigare la acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, 
- instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată,
- dare de mită, 

TATU ION-SORIN, la data faptelor administrator de fapt la unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. 

De asemenea, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 26 septembrie 2016, faţă de inculpatul

CATARAMĂ CĂTĂLIN MARIAN, comisar şef de poliţie, şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi din cadrul I.G.P.R.-D.C.C.O., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:
- acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, 
- fals informatic, în formă continuată, 
- folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată,
- luare de mită. 

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: 

1. Începând cu 30 martie 2015, inculpata Toncescu Angela, la acea dată administrator - membru în Consiliul de Administraţie al S.C Carpatica Asig S.A., a acţionat în mod sistematic, direct sau prin intermediul unor terţe persoane aflate în cercul său relaţional, în vederea influenţării deciziilor de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) în favoarea intereselor sale personale şi ale societăţii de asigurări.

Demersurile acesteia au fost realizate atât pentru obţinerea avizului necesar numirii sale în funcţia de preşedinte Consiliului de Administraţie al S.C. Carpatica Asig S.A., cât şi pentru ca A.S.F. să nu adopte unele decizii nefavorabile societăţii de asigurări S.C Carpatica Asig S.A.

Printre persoanele care au acţionat în vederea favorizării/susţinerii intereselor inculpatei Toncescu Angela se numără inculpaţii Tatu Ion-Sorin, Hosu Dan şi o altă persoană, administratori de drept sau în fapt ai unor societăţi comerciale cu activitate în domeniul asigurărilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO