Bănci și Asigurări

Aprilie 2018: consumul se întăreşte susţinut de revenirea încrederii şi de majorările salariale din administraţie

Aprilie 2018: consumul se întăreşte susţinut de...

Autor: Iulian Anghel

06.06.2018, 00:08 666
♦ Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul, care reflectă cel mai bine evoluţia consumului privat, a crescut cu 5,4% în aprilie 2018 faţă de aprilie 2017, marcând o revenire având în vedere că în martie aceasta crescuse cu 3,4%, an/an ♦ Pe primele patru luni din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, consumul a avansat cu 6,7%.

„Era o evoluţie de aşteptat având în vedere că în martie – aprilie încre­de­rea consu­matorilor şi-a revenit. În plus au fost şi creşteri salariale solide în adminis­traţie”, comentează Ionuţ Dumitru, economist-şef al Raiffeisen Bank.

Deşi Paştele a căzut în aprilie, mo­torul creşterii nu a fost reprezentat de produsele alimentare, ci de cele neali­mentare şi de comerţul cu carburanţi. Ciprian Dascălu, economist-şef al ING Bank, se aşteaptă la o cădere în lu­na mai din cauza “efectului de bază”. În mai anul trecut cifra de afaceri în co­mer­ţul cu amănuntul a crescut puternic, cu 14%. Însă şi el apreciază că senti­men­­tul consumatorului este bun şi va menţine, de-a lungul anului, o cifră de afaceri în creştere în comerţul cu amănuntul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO