Bănci și Asigurări

Aproape jumătate din afacerile asigurătorilor locali au depins în 2015 de zece brokeri mari

Aproape jumătate din afacerile asigurătorilor locali au...

Autor: Anelis Baciu

14.03.2016, 20:00 834
Un număr de zece companii de brokeraj au adus anul trecut peste 40% din afacerile companiilor locale de asigurări, echivalentul a 2 mld. lei, arată datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Primii zece brokeri de asigurări au reuşit şi în 2015 să muşte şi mai mult din intermedierile jucătorilor mai mici, ponderea vânzărilor generate de ei în portofoliile asigurătorilor urcând cu cinci puncte procentuale faţă de 2014.
 
Per ansamblu, vânzările prin bro­keri ale asigurătorilor locali au cumulat 5 mld. lei la finalul anului trecut, fiind în creştere cu 14%. Rulajele brokerilor au urcat mai mult decât piaţa de asigurări, care a marcat un plus de 8%, ceea ce înseamnă că vânzările prin brokeri au con­tinuat să câştige teren în faţa vân­zărilor directe. La final de 2015, numai o treime din primele totale subscrise au fost realizate direct de asigurători, cea mai mare parte a afacerilor fiind lăsată pe seama  intermediarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO