Bănci și Asigurări

Aris Bogdaneris, membru al boardului ING: Pentru noi prioritatea principală este creşterea organică

Aris Bogdaneris

Aris Bogdaneris

Autor: Claudia Medrega

01.09.2016, 00:07 918

Grupul olandez ING va investi în continuare în dezvoltarea organică a sucursalei locale, aflată pe locul şapte în sistemul bancar românesc, şi urmăreşte să ajungă la o cotă de piaţă de 10%, iar o eventuală achiziţie nu este prioritatea principală, afirmă Aris Bogdaneris, head of challengers&growth markets şi membru al boardului la ING Bank.

„Prioritatea principală pentru noi este să păstrăm creşterea organică. Procesul de fuziuni&achiziţii nu este o prioritate de top. Suntem o bancă foarte pu­ternică. Procesul de fuziuni şi achiziţii are părţi bune şi mai puţin bune. Potenţialul României este uriaş. Este o piaţă foarte atractivă şi foarte importantă. Nu văd de ce nu putem atinge o cotă de piaţă de 10% prin creştere organică“, susţine Bogdaneris, care a fost prezent ieri la Bu­cureşti. Aris Bogdaneris se adaugă listei de oficiali ai grupului ING care vizitează sucursala locală după ce în toamna anului 2014 a fost în România chiar CEO-ul ING, Ralph Hamers, care a preluat conducerea grupului olandez în 2014 şi a fost şef al operaţiunilor ING România la începutul anilor 2000.

Sucursala de la Bucureşti a ING ocupa locul şapte în sistemul bancar local la sfârşitul anului trecut, potrivit ultimelor date agregate existente, cu o cotă de piaţă de 6,3%. Banca şi-a majorat cota de piaţă cu aproape trei puncte procentuale din 2008 încoace şi a avansat trei poziţii în clasament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO