Bănci și Asigurări

ASF a câştigat procesul cu Constantin Buzoianu, fost preşedinte CSA

ASF a câştigat procesul cu Constantin Buzoianu, fost...

Autor: Departament Economic

28.04.2016, 13:57 447

Astfel, ASF a câştigat definitiv procesul cu Constantin Buzoianu, fost preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) în perioada 2011 – 2012, Curtea de Apel Bucureşti respingând ca nefondat apelul formulat de acesta în dosarul în care pretindea peste 1,5 milioane de lei drept compensaţii pentru încetarea mandatului înainte de termen.

Verdictul final în acest litigiu vine după ce, în luna decembrie a anului trecut, Tudor Baltă, fost vicepreşedinte al CSA, a pierdut definitiv procesul cu ASF pentru o pretenţie similară de peste un milion de lei.

Totodată, ASF a câştigat definitiv procesele intentate de Dragoş Mihalache şi Cristian Toma – foşti membri CSSPP, şi respectiv de Mihaela Gunata şi Valentin Halichias – foşti asistenţi cabinet membri CSA.

Alţi 11 foşti membri ai structurilor de conducere, din vechile autorităţi de supraveghere a asigurărilor, pieţei de capital şi pieţei pensiilor private (CSA - Angela Toncescu, Claudian Frunzulică; CNVM – Gabriela Anghelache, Lorand Kralik, Gheorghe Albu, Alexe Gavrilă, Dorina Mihăilescu, Bogdan Chetreanu, Ştefania Ferencz, Cătălina Sava; CSSPP – Vladimir Soare) sunt în litigiu cu ASF, pretinzând compensaţii pentru încetarea mandatelor în sumă totală de peste 15,5 milioane de lei.

În urma comasării celor trei foste autorităţi, ASF este parte în 125 de litigii de muncă, dintre care 29 au ca obiect pretenţii salariale solicitate de către foşti membri sau salariaţi CNVM, CSA, CSSPP, iar 96 au ca obiect recuperarea unor sume rezultate din actele de control ale Curţii de Conturi.

În urma procesului de restructurare a ASF, din perioada 2014-2015, au părăsit instituţia circa 150 de salariaţi. Astfel, au rezultat 12 litigii de muncă, dintre care 8 litigii au fost câştigate în primă instanţă, până la acest moment.
În total, ASF a înregistrat 153 de dosare de litigii de muncă, dintre care 98 câştigate pe fond, 10 câştigate în mod definitiv, 4 pierdute definitiv, 30 pe rol şi 11 suspendate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO