Bănci și Asigurări

ASF a prelungit suspendarea activităţii LIG Insurance

ASF a prelungit suspendarea activităţii LIG Insurance

Autor: Cristina Bellu

10.06.2016, 12:09 179

Din cauza unui cumul de încălcări ale normelor financiare, contabile şi de management operaţional, LIG Insurance, autorizată pentru asigurări generale, are activitatea suspendată din luna februarie a anului 2015.

Din evaluarea făcută de ASF pe baza datelor din 2015 a rezultat că LIG Insurance nu dispune de fondurile proprii de bază necesare acoperirii cerinţei de capital minim (MCR), respectiv a cerinţei de capital de solvabilitate (SCR), consiliul ASF dispunând ca în termen de o lună LIG Insurance să transmită un plan de finanţare pe termen scurt privind aducerea fondurilor proprii eligibile la nivelul necesar respectării cerinţei de capital - MCR.

Compania are la dispoziţie două luni pentru refacerea planului iniţial de remediere, incluzând măsuri care să asigure un nivel al fondurilor proprii eligibile suficient pentru acoperirea cerinţei de solvabilitate – SCR, respectiv să permită îmbunătăţirea profilului de risc în vederea unei reduceri corespunzătoare a necesarului de capital.

LIG Insurance a fost inclusă anul trecut în exerciţiul BSRE de auditare independentă a 21 de societăţi de asigurare cu cote de piaţă reduse.

Rezultatul auditului a arătat că LIG Insurance nu respecta cerinţele de solvabilitate nici măcar conform regimului Solvabilitate I, cu atât mai puţin potrivit regimului Solvabilitate II, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016. De asemenea, LIG Insurance nu respecta nici prevederile referitoare la acoperirea rezervelor tehnice cu active admise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO