Bănci și Asigurări

ASF confirmă: Marius Vor­niceanu demisionează din funcţia de vicepreşedinte

ASF confirmă: Marius Vor­niceanu demisionează din...

Autor: Claudia Medrega

28.09.2016, 15:45 6420

Marius Vorniceanu a anunţat Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) că a transmis astăzi la Parlament demisia din funcţia de vicepreşedinte şi membru al Consiliului ASF, începând cu data de 3 octombrie 2016.

“Domnul Marius Vorniceanu, vicepreşedintele Sectorului Asigurări-Reasigurări din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, a anunţat Consiliul ASF că a înaintat Parlamentului României, în cursul zilei de astăzi, demisia din funcţia de Vicepreşedinte şi membru al Consiliului ASF, începând cu data de 3 octombrie 2016”, a transmis ASF.

Marius Vor­niceanu, vicepreşedintele ASF respon­sabil cu sec­torul asigurărilor, a declarat anterior pentru ZF că va demisiona, însă nu a dorit să comenteze decizia.

Demisia lui Vorniceanu vine în contextul scandalului RCA, care a întors piaţa asigurărilor în timp, în contextul în care guvernul, ASF şi transportatorii impun stabilirea unor tarife de referinţă şîngheţarea preţurilor, adică măsuri ce nu au mai fost aplicate de două decenii şi la care România s-a angajat să nu mai revină odată cu intrarea în Uniunea Europeană.

Vorniceanu a ajuns la ASF în toamna anului 2014. Din 2008, Marius Vorniceanu a fost consilier la Curtea de Conturi. în iulie 2014, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionalănumirea lui Marius Vorniceanu pentru un nou mandat de consilier la Curtea de Conturi. Anterior, el a fost şşef la Garda Financiară.

Din 1998, Vorniceanu este doctor în economie la ASE, iar în 2005 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO