ASF: Pilonul II de Pensii este unul solid, cu randamente pozitive; dacă vor fi constatate disfuncţionalităţi sau derapaje ale sistemului ASF, va interveni pentru corectarea acestora

28 aug 2017 Autor: Roxana Rosu

Pilonul II de Pensii este unul solid, cu randamente pozitive, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu are competenţe pentru a iniţia modificări ale legisla­ţiei primare care guvernează funcţio­narea pieţei pensiilor private, potrivit unui comunicat al ASF, remis în contextul dis­cuţiilor apărute în spaţiul public legate de acest sector.
 
„ASF urmăreşte cu foarte mare atenţie ran­damentele şi activele nete ale fondurilor de pensii administrate privat şi dacă vor fi con­statate disfuncţionalităţi sau derapaje ale sistemului, va interveni rapid pentru corec­tarea acestora“.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.08.2017

 
Cuvinte cheie:
pensii
, pilonul ii
, randamente
, sistem
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide