Bănci și Asigurări

​ASF recunoaşte dispersia mare a primelor RCA pentru transportatori

​ASF recunoaşte dispersia mare a primelor RCA pentru...
12.09.2016, 15:55 785

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) recunoaşte că există o dispersie mare a primelor pentru asigurările auto obligatorii (RCA) în cazul transportatorilor.

Autoritatea a identificat un set de soluţii pentru acestă problemă care urmează să fie prezentate miercuri în cadrul unei conferinţe de presă intitulată „Soluţiile ASF pentru protejarea întreprinderilor mici si mijlocii din industria de transporturi şi logistică, afectate de dispersia mare a primelor RCA”.

Transportatorii au protestat în nenumărate rânduri împotriva creşterii tarifelor la RCA, susţinând că după falimentul Astra Asigurări acestea au crescut în unele cazuri şi cu 300%. Nemulţumirile transpotatorilor s-a intensificat în ultimele luni, în condiţiile în care nu au fost luate măsuri pentru scăderea tarifelor.

Principala măsură indentificată de ASF pentru reducerea primelor a fost introducerea unei legi RCA, care a fost pusă la finalul săptămânii trecute în dezbatere publică. Principalele prevedări ale legi sunt compensarea directă între asigurători, posibilitatea încheierii poliţei pe o lună, plata în rate sau suspendarea poliţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO