Bănci și Asigurări

ASF: Tarifele la RCA nu vor mai creşte. Nu mai există argumente pentru majorarea lor de către asigurători

ASF: Tarifele la RCA nu vor mai creşte. Nu mai există...

Autor: Anelis Baciu

18.05.2016, 00:06 376
Piaţa locală a asigurărilor se află acum la răscruce şi de aceea creşterile artificiale sau manipulate trebuie evitate, apreciază şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară.
 
Tarifele pentru poliţele auto obligatorii (RCA) nu vor mai creşte în perioada ur­mătoare, în condiţiile în care nu mai există argu­men­te fundamentale pen­tru majo­rarea acestora de către companiile de asigu­rare, a declarat Mişu Negriţoiu, pre­şe­dintele Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF), în cadrul Forumului Inter­naţional de Asi­gurări-Reasigurări, orga­nizat de Media Xprimm.
 
„Nu mai există argumente funda­men­tale pentru creşterea tarifului la RCA în perioada următoare. A crescut pre­dic­tibi­-litatea în piaţă. Avem pre­dic­tibilitate şi noi ca instituţie. Suntem în stare acum să spunem că rata combinată a daunei va ajunge la nivelul de circa 100% până la finalul acestui an, adică la un nivel la care costurile sunt egale cu chel­tuielile“, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO