Bănci și Asigurări

Asigurarea facultativă a casei, mai ieftină decât o poliţă RCA

Cristian Fugaciu, directorul general al bro­kerului Marsh

Cristian Fugaciu, directorul general al bro­kerului Marsh

Autor: Anelis Baciu

07.10.2014, 00:05 288
Frecvenţa ridicată a daunelor acoperite printr-o poliţă auto obligatorie face ca o astfel de asigurare să fie, în medie, cu 30-50 de euro mai scumpă decât o poliţă facultativă de asigurare a locuinţei, arată calculele efectuate de ZF pe baza datelor UNSAR (asociaţia asigurătorilor locali) şi ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Astfel, un proprietar de locuinţă scoate din buzunar, în medie, 60-80 de euro pentru o asigurare facultativă, în timp ce pentru asigurarea autoturismului prima medie plătită ajungea la 110 euro la sfârşitul lunii iunie a acestui an. Şi aceasta în condiţiile în care o casă este de 5-10 ori mai scumpă decât o maşină.
 
„Cotaţiile de primă sunt stabilite în funcţie de rata de daună. La poliţele RCA riscurile sunt mai mari din cauza frecvenţei de daună. Importantă este însă şi natura riscului. La locuinţe riscul major este de cutremur, însă frecvenţa acestuia este redusă. Riscurile cu o frecvenţă mai ridicată precum cele de incendiu sau explozie au un impact ne­semni­ficativ asupra daune­lor plătite de asigurători“, a explicat Cristian Fugaciu, directorul general al bro­kerului Marsh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO