Bănci și Asigurări

Asigurarea RCA costă de la simplu la triplu

Foto Shutterstock

Asigurarea RCA costă de la simplu la triplu

Autor: Ciprian Valentin Botea

28.06.2011, 00:08 6955

Companiile de asigurări se bat în această vară pentru circa750.000 de clienţi care şi-au încheiat poliţe de răspundere civilăauto (RCA) doar pentru şase luni în campania din iarnă, dartarifele variază de la simplu la triplu în funcţie de ce asigurătorîşi alege fiecare şofer.

De exemplu, un şofer de 23 de ani din Bucureşti plăteştepentru asigurarea unui autovehicul cu o capacitate cilindrică de1.400 de centimetri cubi o primă de asigurare de 136 de lei laCarpatica şi 149 de lei la Euroins, în timp ce la Generali primaurcă la 594 de lei, potrivit datelor brokerului de asigurări OttoBroker. La Astra, prima este de 153 de lei, iar la BCR Asigurări de276 de lei. Mai aproape de Generali se situează Omniasig şi Uniqa,cu 464 de lei şi respectiv 429 de lei.

"E surprinzător că apar asemenea diferenţe. E greu de crezut căasigurătorii care practică tarife mici au în portofoliu doarclienţi cu rată de daună scăzută", spune Fănel Plopeanu, managingpartner la compania de consultanţă în asigurări Senecta Consulting,fost director financiar la Omniasig. Rata de daună este calculatăca despăgubiri plătite raportat la primele încasate şi ajunge lacirca 60% pe segmentul RCA.

Asigurările RCA reprezintă o piaţă de peste 500 mil. euro,însemnând o treime din totalul pieţei de asigurări generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO