Bănci și Asigurări

Asigurarea RCA pentru persoanele fizice s-a scumpit cu peste 18% în ultimul an

Asigurarea RCA pentru persoanele fizice s-a scumpit cu...

Autor: Anelis Baciu

10.10.2016, 00:05 1931
Poliţa auto obligatorie (RCA) achiziţionată de persoanele fizice s-a scumpit cu 18,5% în ultimul an, în medie tariful pen­tru asigurarea RCA ajungând la 520 de lei pe an la jumătatea anu­lui, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF). Creşterea de tarife înregistrată pe segmentul per­soanelor fizice este mai mică decât în cazul companiilor, unde prima medie a urcat cu 35%, până la 1.719 lei pe an.
 
Creşterea rapidă a tarifelor pe anumite segmente de cli­enţi, precum cel al transportatorilor, a dus la ample acţiuni de protest ale acestora şi a făcut din piaţa asigurărilor cel mai ten­sionat sector economic. Transportatorii au acuzat com­paniile de asigurări că au majorat nejustificat tarifele la RCA chiar şi cu 300% după ieşirea din piaţă a Astra Asigurări. Sta­tis­ticile ASF arată că aproximativ o treime din poliţele anuale în­cheiate în luna iulie a avut o primă cuprinsă între 12.000 de lei şi 20.000 de lei, în timp ce 3% au avut un preţ care a sărit de 20.000 de lei pe an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO