Bănci și Asigurări

Asigurarile auto si cele financiare s-ar putea scumpi

Asigurarile auto si cele financiare s-ar putea scumpi
03.06.2010, 23:39 29

Pretul asigurarilor auto, al celor de credite comerciale si alcelor de raspundere profesionala pentru manageri ar putea cresteanul acesta din cauza majorarii ratei daunei, se arata intr-unstudiu realizat de brokerul de asigurari Marsh, cea mai marecompanie din acest domeniu la nivel mondial.

"In conditiile in care daunalitatea creste pe liniile dedicateasigurarilor de raspundere profesionala a managerilor sau peasigurarea de credit comercial, este normal ca asiguratorii sa seprotejeze si sa isi revizuiasca politica de preturi", afirmaCristian Fugaciu (foto), directorul general al Marsh Romania.

Pe segmentul asigurarilor auto, cel mai important business alasiguratorilor, rata daunei a crescut constant in ultimii ani, iarpreturile au fost majorate. In ceea ce priveste asigurarile decredit comercial (incheiate de companii pentru a acoperi riscul deneplata al debitorilor) si cele de raspundere a managerilor, ratadaunei a urcat din cauza crizei, fiind intalnite tot mai multecazuri de neplata si de insolventa.

Pe de alta parte, ar putea ramane constant pretul asigurarilorde bunuri (property), unde pe plan local nu s-a simtit inca ocrestere a daunalitatii. Aceeasi tendinta se vede si pe segmentulasigurarilor oferite angajatilor ca beneficii extrasalariale: celede sanatate si de viata. In schimb, s-ar putea scumpi asigurarilede raspundere pentru protectia mediului.

"Noile reglementari ale UE in ceea ce priveste protectiamediului inglobate in Directiva Europeana de Raspundere au capatatmult mai multa importanta pentru companiile care isi desfasoaraactivitatea in Uniune. Aceste reglementari vor avea efect directasupra acoperirilor si preturilor asigurarilor de mediu si araspunderilor civile", mai spun oficialii Marsh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO