Bănci și Asigurări

Asigurările Uniqa în România, cea mai mare creştere la nivel de grup: plus 30% în S1

Asigurările Uniqa în România, cea mai mare creştere...

Autor: Anelis Baciu

29.08.2016, 00:05 247
Grupul austriac Uniqa prezent în România prin două companii, una de asigurări generale şi una de viaţă, a vândut în perioada ianuarie-iunie poliţe în valoare totală de 52,5 milioane de euro (237 mil. lei), în creştere cu 30% faţă de prima jumătate a anului trecut, arată un raport publicat la Viena. Cu un asemenea avans semestrial România se poziţionează pe primul loc în cadrul grupului, fiind urmată la o distanţă considerabilă de Bosnia-Herţegovina cu o creştere de 17%. De altfel, cele două ţări la care se adaugă şi Elveţia sunt singurele  în care businessul austriecilor a crescut cu două cifre. Uniqa activează în 19 ţări din Europa.
 
Deşi în creştere, businessul Uniqa în România este încă la jumătate faţă de cel din Polonia sau Cehia, însă la dimensiuni apropiate cu cel din Ungaria. Businessul din Ungaria este însă în declin.
 
În România, în fiecare lună, Uniqa Asigurări (compania de asigurări generale) şi Uniqa Asigurări de Viaţă au vândut clienţilor persoane fizice şi companii poliţe de 9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO