Bănci și Asigurări

Asigurătorii au plasat peste o treime din active în titluri de stat

Asigurătorii au plasat peste o treime din active în...

Autor: Anelis Baciu

23.10.2015, 00:05 202

Companiile de asigurări care vând poliţe generale aveau la jumătatea lunii iunie plasamente în titluri de stat în valoare de 3,1 miliarde de lei, adică peste o treime din volumul total al activelor administrate, arată datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Cea mai mare parte a activelor au mers în titluri de stat, ceea ce înseamnă că asigurătorii sunt încă reticenţi în a-şi asuma riscuri şi preferă să investească în principal în instrumente financiare cu risc scăzut.

Pe de altă parte, numai 12% din bani, echivalentul a 738 milioane de lei, au fost plasaţi “n depozite şi conturi curente la instituţiile de credit. Activele fixe precum terenurile şi clădirile reprezintă 5% din activele asigurătorilor care vând poliţe generale.

Valoarea totală a activele administrate de asigurători cumula 8,5 miliarde de lei în iunie, cu circa 500 de milioane de lei mai mult decât la finalul anului trecut, potrivit ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO