Bănci și Asigurări

Asiguratorii cauta sute de politisti pensionati ca sa-i ajute la accidente

09.02.2009, 17:37 46

Companiile de asigurari ar putea angaja sute de politisti de circulatie pensionati pentru activitatea de constatare amiabila a accidentelor rutiere, in conditiile in care de la 1 iulie soferii implicati in accidente fara victime isi vor putea rezolva dauna la asigurator, fara sa mai treaca pe la politie.

"Ne gandim sa angajam sase fosti politisti in Bucuresti si cate unul sau doi in fiecare judet, care se vor ocupa de incadrarea juridica a accidentelor rutiere, adica vor stabili vinovatii in functie de imprejurarile in care a avut loc accidentul", afirma Eugen Stoica, directorul directiei de daune din cadrul BCR Asigurari, unul dintre cei mai mari asiguratori de pe piata, cu o pozitie importanta pe segmentul auto.
De la 1 iulie va intra in vigoare constatarea amiabila a accidentelor rutiere numai cu pagube materiale, fara victime, iar documentele de introducere in reparatie a autovehiculelor vor fi emise de asigurator.
Daca cei mai mari zece asiguratori vor angaja cate zece politisti pensionati in Bucuresti si cate unul in fiecare judet, numarul total al angajarilor se va ridica la 500.
"Lucram cu politisti pensionati inca din '97-'98 pe partea de cercetari penale, in departamentul de fraude. Normal ca vom mai angaja atunci cand va incepe constatarea amiabila, pentru ca politistii de circulatie au experienta in acest domeniu. S-ar putea sa existe si politisti care sa se reprofileze si sa se angajeze la o firma de asigurari inainte de pensionare, care are loc in jurul varstei de 50 de ani", spune Catalin Stroe, directorul de vanzari si marketing al Asirom, al treilea jucator de pe piata.
Asiguratorii spun ca 90% din accidentele rutiere sunt fara victime si vor putea fi solutionate fara politie.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO