Bănci și Asigurări

Asigurătorii contestă la Comisia Europeană plafonarea tarifelor la RCA

Asigurătorii contestă la Comisia Europeană plafonarea...

Autor: Anelis Baciu

04.11.2016, 00:05 333
Companiile locale de asigurări prin asociaţia profesională UNSAR au se­si­zat Comisia Europeană cu privire la in­tro­ducerea tarifelor maximale pentru po­liţele auto obligatorii (RCA), sus­ţi­nând că există premisele ca România să fie sancţionată pentru încălcarea legis­la­ţi­ei comunitare în materie de concurenţă.
 
„UNSAR a sesizat deja Comisia Europeană cu privire la încălcările Directivei 2009/138/CE şi ale Tratatului de funcţionare al Uniunii Europene. Conform normelor europene, atât plafo­na­rea unor tarife în absenţa unui sistem ge­neral de control al preţurilor, cât şi po­si­bilitatea de a aplica tarife ca element de spri­jin sau protecţie pentru o anumită in­dustrie sunt interzise. Având în vedere fap­tul ca România nu are un sistem ge­neral de control al preţurilor, este im­po­si­bil din punct de vedere legal să aibă un cadru care să se refere strict la piaţa asigu­rărilor“, argu­men­tează repre­zen­tan­ţii UNSAR. Mai mult, aceştia spun că mo­dul în care au fost emise aceste re­glementări conduce la ideea că această măsură a fost luată doar pentru a răs­pun­de la presiunile transportatorilor, in­vo­cân­du-se o situaţie de criză în piaţă, care nu a putut fi fundamentată economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO