Bănci și Asigurări

Asigurătorii de viaţă au plătit despăgubiri de 325 milioane de lei în semestrul I

Asigurătorii de viaţă au plătit despăgubiri de 325...

Autor: Anelis Baciu

08.11.2016, 00:04 167
Companiile de viaţă au plătit clienţilor în contul indemnizaţiilor şi răscumpărărilor de poliţe circa 325 milioane de lei (73 mil. euro) în intervalul ianuarie-iunie al acestui an, nivel similar cu sumele plătite în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Cele mai multe despăgubiri şi răscum­pă­rări, aproximativ 50% din total, au fost plătite în contul poliţelor de viaţă tradiţiona­le.

Cele mai mari companii de viaţă au strâns, aşa cum era şi firesc, şi cele mai mari des­păgubiri. Astfel NN Asigurări, cel mai mare asigurător de viaţă, a raportat plăţi în contul despăgubirilor şi răscumpărărilor în valoare de 154 milioane de lei, adică circa 47% din despăgubirile achitate la nivel de piaţă. Pe locul secund s-a plasat BCR Viaţă, cu despăgubiri de patru ori mai mici. Aproximativ 35 milioane de lei au fost plă­tite în contul despăgubirilor şi răscum­pă­ră­rilor de poliţe de viaţă şi de Asirom , companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), dar şi de Allianz-Ţiriac.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO