Bănci și Asigurări

Asigurătorii păstrează mai mult risc: cedările în reasigurare au scăzut cu 18% anul trecut

Asigurătorii păstrează mai mult risc: cedările în...

Autor: Anelis Baciu

13.07.2015, 00:08 259

Companiile de asigurări au transferat către reasigurători 24% din totalul primelor subscrise anul trecut, adică aproape 2 miliarde de lei (430 mil. euro), potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Faţă de 2013, cedările în re­asi­gu­rare au scăzut cu 18%. Peste 90% din trans­ferurile în reasigurare sunt făcute de com­paniile care vând poliţe generale, în timp ce asi­gurătorii de viaţă preferă să păstreze riscul în cadrul businessului propriu.

Cea mai mare parte a contractelor de reasigurare au fost încheiate pentru po­liţele auto obligatorii (RCA) şi a ce­lor de asigurare a imobilelor împo­triva incendiilor şi calamităţilor naturale.

Numai pe segmentul RCA volu­mul pri­melor cedate în reasigurare s-a si­tuat la 723 mil. lei, adică circa 26% din tota­lul primelor sub­scrise pe această clasă.

Spre com­paraţie, în 2013 com­pa­ni­ile de asigurări au transferat în reasi­gu­rare mai mult de o treime din sub­scrierile pe RCA. O cauză a redu­cerii ce­dărilor în reasigurare ar putea fi re­pre­zentată de retragerea de pe piaţa locală a unor com­panii de reasigurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO