Bănci și Asigurări

Asigurătorii: Proiectul CEETAR ameninţă locurile de muncă a 8.000 de inspectori

Asigurătorii: Proiectul CEETAR ameninţă locurile de...

Autor: Anelis Baciu

25.06.2015, 00:05 5713
Companiile de asigurări susţin că înfiinţarea Corpului Experţilor şi Evaluatorilor Tehnici Auto (CEETAR), un proiect de lege care urmează să fie supus votului deputaţilor, ar putea lăsa fără loc de muncă circa 8.000 de inspectori de daună şi ar putea conduce la scumpirea poliţelor.
 
„Proiectul CEETAR este o iniţiativă menită să destabilizeze segmentul auto şi reprezintă ameninţarea anului pentru industria de asigurări. Mo­nopolul creat prin înfiinţarea CEETAR va însemna tarife mai mari pentru poliţele Casco şi RCA şi ameninţă locurile de muncă a 8.000 de inspectori de asigurare“, a declarat Remi Vrignaud, preşe­dintele UNSAR - asociaţia asigurătorilor locali.
 
Proiectul de lege iniţiat de un grup de deputaţi PSD şi PC prevede ca experţii independenţi să evalueze toate autovehiculele avariate, iar apoi să stabilească soluţiile tehnice pentru repararea lor şi acordarea despăgubirilor în baza unei poliţe de răspundere civilă obligatorie (RCA) şi Casco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO