Asigurătorul francez Groupama vrea să depăşească afaceri de 1 mld. lei în 2017

21 mar 2017 Autor: Anelis Baciu

Subsidiara locală a asigurătorului francez Groupama şi-a propus o creştere de 10% a primelor brute subscrise în acest an, ceea ce înseamnă că afacerile companiei vor trece de un mi­liard de lei. Creşterea bugetată pentru acest an este mai mi­că decât cea înregistrată în 2016, când asigurătorul a tras linie cu prime subscrise în valoare de 932 milioane de lei (208 mil. euro), cu circa 16% mai mult decât în 2015. Un avans mai ma­re a fost raportat în sfera profitabilităţii, profitul net ur­când cu 30%, până la aproximativ 30 mil. lei (6,7 mil. euro).

„Pentru 2017 ne-am propus o creştere de 10% a primelor brute subscrise şi un profit de circa 30 milioane de lei, similar cu cel din 2016. Creşterea afacerilor ar urma să vină de pe segmentul asi­gu­ră­rilor de sănătate, poli­ţelor împo­tri­va accidentelor şi de pe seg­men­tul asi­gurărilor de­di­cate com­pa­niilor“, a ex­plicat François Coste, CEO al Grou­pama Asigurări, în ca­drul con­fe­rinţei de prezentare a rezultatelor pe 2016.

Sursa de creştere a aface­ri­lor lo­cale ale Groupama în 2016 a fost ni­şa asigurărilor ge­nerale.

Subscrie­rile din poli­ţe generale au marcat un plus de 19% şi au ajuns la 901 milioane de lei.

Pe de altă parte, asigurările de viaţă au înregistrat un declin puternic, de circa 30%, până la 31 milioane de lei, ca urmare a ajungerii la maturitate a două contracte mari venite prin canalul bancassurance.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Asigurator
, Groupama
, asigurari de viata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide