Bănci și Asigurări

Analişti financiar-bancari: Consolidarea sistemului bancar va continua; unii acţionari vor prefera să dezinvestească decât să facă aport de capital

Analişti financiar-bancari: Consolidarea sistemului...

Autor: Roxana Rosu

20.02.2018, 11:11 464

Tendinta de consolidare a sistemului bancar din România va continua şi în 2018, având în vedere că există în continuare bănci care se confruntă cu rate ridicate ale creditelor neperformante, iar în unele dintre aceste cazuri actionarii probabil vor decide să dezinvestească, nu să facă aport de capital suplimentar, sunt de părere Alexandru Duna şi Radu Ilioiu, membri Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania-AAFBR, autorii unei analize pe sistemul bancar.

”Desi procesul de consolidare va continua, este foarte probabil ca acesta sa se faca in cadrul jucatorilor deja existenti pe piata si mai putin pe seama intrarii unor grupuri financiare europene care nu au prezenta pe piata romaneasca”.

În acelaşi timp, un alt proces care influenţează sistemul bancar este digitalizarea,  bancile adoptand treptat noile tehnologii in vederea dezvoltarii unei strategii de afaceri sustenabile.  Principalele zone care sunt supuse schimbarilor: atragerea şi fidelizarea clienţilor (prin aplicatii de credit online), managementul riscurilor, tranzacţionarea (semnatura digitala).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO