Bănci și Asigurări

Asociaţia Analiştilor Financiari Bancari: Dobânda de politică monetară ar putea fi menţinută la 1,75% până la finele acestui an

Asociaţia Analiştilor Financiari Bancari: Dobânda de...

Autor: Ştefan Stan

28.03.2016, 16:14 215

Asociaţia Analiştilor Financiari Bancari (AAFBR), o asociaţie care reuneşte peste 70 de profesionişti care activează în sectorul financiar-economic, consideră că BNR ar putea menţine dobânda de politică monetară la 1,75% la următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie programată pentru joi, 31 martie.

“Dobânda de politică monetară ar putea fi menţinută la 1,75% până la finalul acestui an şi majorată la 2,50% în anul 2017 conform celor mai mulţi participanţi la sondaj”, se arată în comunicatul AAFBR.

Rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei ar putea fi păstrate la 8% pe data de 31 martie şi reduse la 6% până în luna decembrie a acestui an. În anul 2017, rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei ar putea fi păstrate la 6%. Faţă de sondajul anterior desfăşurat la începutul lunii februarie se remarcă o temperare a aşteptărilor privind reducerea rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei în 2017.

Rezervele minime obligatorii pentru pasivele în valută ar putea fi menţinute la 12% pe data de 31 martie şi reduse ulterior la 10% până în luna decembrie. Anul 2017 ar putea aduce o nouă reducere a rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în valută la 8% până în luna decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO