Bănci și Asigurări

Aşteptarea se prelungeşte: Ministerul Finanţelor nu a primit deocamdată lista candidaţilor pentru boardul CEC Bank

Aşteptarea se prelungeşte: Ministerul Finanţelor nu a...

Autor: Claudia Medrega

10.01.2017, 00:05 646
Lista candidaţilor care au trimis dosarele pentru pro­cesul de recrutare a noului Consiliu de Ad­mi­nis­tratie (CA) al CEC Bank, singura bancă de top 10 aflată în portofoliul statului, nu a ajuns săp­tămâna trecută la Ministerul Finanţelor, termenul li­mită de depunere a dosa­re­lor de candidatură fiind 4 ianuarie.

Cei nouă membri ai CA-ului băncii de stat CEC Bank ar urma să fie selectaţi de un expert independent, respectiv firma de exe­cutive search Transearch. Furni­za­rea listei candidaţilor se poate reali­za până cel târziu în 2 februarie, iar cei implicaţi în acest proces par să nu se grăbească prea mult.

„Precizăm că până în prezent MFP nu a primit această listă. Furnizarea listei lungi către MFP şi, implicit, a numărului de dosare de candidatură este responsabilitatea expertului independent, urmând a se realiza până la data de 02.02.2017, în conformitate cu planul de selecţie“, a transmis vineri Ministerul Finanţelor la solicitarea ZF.

Ministerul Finanţelor a demarat spre finalul anului trecut, după mai multe tergiversări, procesul de recrutare pentru cei nouă membri ai CA la CEC Bank, scopul acestui proces fiind „creşterea competitivităţii, a profitabilităţii, îmbu­nătăţirea calităţii activelor, a ratei de adecvare a capitalului şi a structurii de finanţare a băncii“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO