Atac cibernetic la Astra Asigurări: un ransomware cere între 15.000 şi 25.000 de dolari pe server

12 oct 2017 Autor: Mediafax

Compania Astra Asigurări a fost ţinta unui atac cibernetic cu un virus de tip ransomware, prin care serverele societăţii au fost blocate, în schimbul deblocării fiind cerute sume între 15.000 şi 25.000 de dolari, plătibile în bitcoin, pentru fiecare server afectat.

„În cursul zilei de 6 octombrie 2017 a avut loc un incident informatic, reprezentat de un virus de tip cryptolocker/ransomware, care a afectat sistemele informatice ale Astra SA (în faliment). 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2017

 
Cuvinte cheie:
Astra
, asigurari
, atac
, cibernetic
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide