Bănci și Asigurări

ATE Insurance a anunţat oficial transferul întregului portofoliu de asigurări generale către Euroins

ATE Insurance a anunţat oficial transferul întregului...

Autor: Ştefan Stan

24.01.2017, 00:00 325

ATE Insurance a anunţat ieri oficial intenţia de a transfera întregul său portofoliu de asigurări generale către compania de asigurări Euroins România. 

Termenii şi condiţiile generale şi speciale ale contractelor de asigurare încheiate de ATE Insurance vor rămâne nemodificate şi pe deplin în vigoare şi vor fi preluate ca atare de Euroins, odată cu obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare relevante, potrivit unui anunţ al ATE Insurance.

„Transferul de portfoliu va fi efectuat în conformitate cu legislaţia aplicabilă şi, în particular, cu normele ASF nr.28/2015 şi nr.20/2016 sus-menţionate“, se arată în anunţ. ZF a scris anterior despre această tranzacţie. Tranzacţia urmează să fie supusă aprobărilor autorităţilor locale. ATE Insurance este o firmă mică de asigurări cu un portofoliu pe asigurări generale de circa 2 milioane de lei anual, echivalentul unei cote de piaţă de sub 1%.

ATE Insurance nu era o companie profitabilă, în ultimii trei ani strângând pierderi de 4,2 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Euroins este în redresare financiară şi unul dintre cei mai mari asigurători pe segmentul poliţelor auto obligatorii (RCA).

Oficialii companiei Euroins au motivat achiziţia portofoliului ATE Insurance pe seama strategiei de diversificare a portofoliului, dominat în proporţie de 95% de poliţe RCA.

ATE Insurance nu avea licenţă pentru vânzarea de asigurări auto obligatorii, însă avea dreptul să vândă asigurări Casco, asigurări property, de incediu şi calamităţi naturale, poliţe de răspundere civilă, de garanţii şi asigurări de accidente şi boală. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO