Bănci și Asigurări

Aurel Badea, Membru Boardul Allianz-Ţiriac Asigurări: Cea mai mare provocare pentru industria de asigurări este să regândim produsele şi serviciile încât să ne aducă în prezent, pentru că sunt la fel ca şi acum 20 de ani

Aurel Badea, Membru Boardul Allianz-Ţiriac Asigurări:...

Autor: Alex Ciutacu

02.11.2017, 13:41 271

Avem un grad de penetrare extrem de mic în zona asigurărilor de locuinţe. Noi în particular am reuşi să extragem oportunităţi, am reuşit în 2016 şi S1 din 2017 să creştem cu 10% pe zona de locuinţe, explică Aurel Badea, Membru Boardul Allianz-Ţiriac Asigurări, Director Direcţie Tehnică Allianz-Ţiriac Asigurări, în cadrul evenimentului ZF Insurance Summit 2017, organizat de Ziarul Financiar.

S-a întâmplat un lucru important în piaţa de asigurări, cu intervenţia ASF şi cu efortul colegilor din piaţă. Calitatea serviciilor a crescut, dacă ne uităm în 2017 şi comparăm cu numărul de reclamaţii din 2015, s-au redus la mai puţin de jumătate.

 Trebuie să construim produse facultative pe care clienţii să le cumpere cu încredere.

Noi ca industrie încă abordăm relaţia cu clienţiiî în mod tradiţional. Dacă ar fi să ating tema contractelor de asigurare, ele sunt scrise şi pregătite în acel limbaj clasic, dar lumea se schimbă şi trebuie să regândim şi contractele şi modelele operaţionale.

Cred că asta este cea mai mare provocare pentru industria locală de asigurări în următorii 3-5 ani. Să regândim produsele şi serviciile încât să ne aducă în prezent, pentru că sunt la fel ca şi acum 15-20 de ani.

A fost o discuţie intensă dacă să separăm ca nu companiile compozite şi am ajuns la decizia să separăm doar în cazul companiilor noi. companiile noi. O companie compozită poate fi mai eficientă

Piaţa de asigurări de sănătate are potenţial pentru creştere cu două cifre, rămâne de văzut exact cu cât. Creşterea ar veni din creşterea numărului de clienţi. Depinde cât şi cum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO