Bănci și Asigurări

Austriacul Erwin Hammerbacher a fost avizat la conducerea BCR Asigurări de Viaţă în locul lui Sorin Mititelu

Austriacul Erwin Hammerbacher a fost avizat la conducerea...

Autor: Anelis Baciu

20.09.2017, 13:50 606

Austriacul Erwin Hammerbacher a fost aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la conducerea BCR Asigurări, al doilea cel mai mare jucător din piaţa asigurărilor de viaţă, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG). Hammerbacher îl înlocuieşte la şefia BCR Asigurări Viaţă pe Sorin Mititelu care a condus compania în ultimii patru ani.

La finalul anului trecut anului trecut BCR Viaţă ocupa locul secund în clasa­mentul asigurătorilor de viaţă, după NN Asigurări, cu o cotă de piaţă de 15%. Clasamentul nu ia în calcul primele subscrise de Metropolitan Life, care a trecut la statutul de sucursală sub supravegherea Băncii Centrale a Irlandei.

În prezent, circa 90% din vânzările BCR Asigurări de Viaţă sunt generate de bancă, iar asigurările legate de creditele acordate de BCR reprezintă circa o treime din portofoliu. Asigurările tradiţionale care oferă protecţie în caz de deces sau invaliditate sunt majoritare în portofoliu, acestea reprezentând circa 60% din totalul subscrierilor. Pentru acest an BCR Asigurări de Viaţă şi-a bugetat prime brute subscrise de 307,7 milioane de lei (68 mil. euro), în creştere cu aproximativ 24% faţă de 2016, potrivit informaţiilor transmise de companie pentru anuarul ZF - Cei mai mari jucători din economie.

BCR Asigurări de Viaţă a fost înfiinţată în anul 2005 ca subsidiară a BCR, iar în 2008 grupul Vienna Insurance Group (VIG) a devenit acţionarul majoritar al companiei. VIG are 94% din acţiuni, iar BCR mai deţine o participaţie de 5,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO